Írta:

8 Windows Phone-alkalmazás, amelyet 2016-ban töröltek


p>2016 keserves esztendő volt a Windows Phone-platform számára.

A termékeladások eddig soha nem látott mélypontra süllyedtek, a Microsoft még a Lumia telefonok gyártását is leállította. Az év végén a maréknyi alkalmazásból sok alapvetőt is töröltek a fejlesztők – ami miatt sokan jogosan jelentették ki, hogy a Windows Phone halott.

Akik folyamatosan követik az oldalt, tudják, hogy ez azért nem ilyen egyszerű, és még van miben bízni telefonos téren a Microsoftnál. A nagyobb változások azonban majd csak 2018-ban várhatók ezen a területen.

Így év végén úgy gondoltuk, hogy összeszedjük azokat az alkalmazásokat, amelyek idén kerültek ki a Windows Phone áruházból.

1. Vivino

A Vivino egy népszerű borazonosító alkalmazás, amely a Windows Phone telefonokon ugyan nem volt túl népszerű, de akik letöltötték, tényleg használták. 2016-ban viszont az alkalmazás kikerült a Windows Store-ból, így a továbbiakban csak iOS és androidos készülékeken érhető el.

vivino

2. Skype Qik

A Microsoft hivatalos Skype Qik alkalmazása 2016 márciusában szűnt meg. Elég elkeserítő, hogy még a Microsoft is megszünteti saját alkalmazásait a mobilos platformjára, de itt is az játszott döntő szerepet, hogy alig töltötték le az alkalmazást az áruházból. A Skype Qik egy videós üzenetküldő alkalmazás volt.

3. PayPal

A mai világban a PayPal olyan alapvető dolognak számít, mint a bankkártya – csak nem a Windows Phone-felhasználóknál. Az idei év egyik legnagyobb csalódása pont ezért a PayPal alkalmazás törlése volt. A Windows Phone-felhasználók így most már csak a böngészőből férhetnek hozzá PayPal-fiókjukhoz.

4. Amazon

Az Amazon egy szerencsés esetnek mondható, mivel több hónappal azután, hogy megszűnt az alkalmazás, a helyére egy új, modern és univerzális app lépett, amely meglehetősen hasonló felépítésű, mint az Amazon honlapja.

Amazon-App-Windows-Phone-Featured

5. Lumia-ajánlatok

A Lumia-ajánlatok egy nagyon kedves alkalmazás volt, amelyet szintén 2016-ban szüntetett meg a Microsoft. Az alkalmazásnak az volt a célja, hogy alkalmazásokat és játékokat ajánljon nekünk. A Microsoft megváltozott üzletpolitikája azonban – amelyben már nem játszik főszerepet a Lumia brand – az alkalmazás halálát okozta.

6. Domino Pizza

Bennünket, magyarokat ez nem nagyon érint, de azért érdemes megemlíteni, hogy a Domino Pizza hivatalos Windows Phone-alkalmazása is megszűnt pár hónappal ezelőtt. Az indok itt is az volt, hogy nagyon kevesen használták.

7. CNN

A CNN-t szerintem senkinek sem kell bemutatni. A népszerű hírszolgáltató csatorna alkalmazását is teljesen eltávolították a Windows Store-ból, így csak a cég honlapján tudjuk olvasni és nézni a friss híreket.

8. KakaoTalk

Valószínűleg ezt az alkalmazást ismerik a legkevesebben Magyarországon, mivel a KakaoTalkot hazájában, Dél-Koreában használták a legtöbben. Hasonló alkalmazás például a WeChat és az amerikai WhatsApp is. A KakaoTalk segítségével ugyanúgy tudtunk vicces matricákat és üzeneteket fogadni a barátainktól. Az alkalmazás szerencsére az asztali számítógépeken elérhető, így akik használták PC-n, még kommunikálhatnak barátaikkal az alkalmazás segítségével.

kakaotalk

 

Neked melyik alkalmazás hiányzik a legjobban és miért? Illetve mi a véleményed a Microsoft Windows Phone-hoz köthető tevékenységeiről?

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.