Írta:

A Microsoft lehet az első 1000 milliárd dollár értékű cég


p>Michael Markowski, az equities.com elemzője szerint a Microsoft lehet az első olyan technológiai cég, amely elérheti az egybillió dolláros értéket.

Na de mije van a Microsoftnak, amivel az Apple, a Google és más nagyvállalatok ne érhetnék el előbb ezt az óriási értéket? Michael Markowski szerint a Microsoft sikere a szoftverekben rejlik. Az egyetlen nagy vetélytárs az Alphabet lehet, mivel hozzájuk tartozik a Google, viszont az elemző szerint nem az Apple fogja elérni elsőként ezt a számot, mivel ők túlságosan a hardverekre koncentrálnak.

Jelenleg mégis az Apple ér a legtöbbet a techpiacon 622,6 milliárd dollárral, mögötte az Alphabet a második 549,7-tel, és a Microsoft tartózkodik a harmadik helyen 489,3 milliárd dolláros piaci értékkel.

Az equities.com elemzője szerint a Microsoftnak a cél eléréséhez fontos lesz kihasználnia a most megvásárolt LinkedInben rejlő lehetőségeket, ehhez viszont a mostani 433 millió felhasználót 2020-ra 700 millióra kell növelnie, valamint a cég részvényárfolyamának árát is meg kell dupláznia.

Mióta Satya Nadella lett a Microsoft CEO-ja, úgy tűnik, jó irányba kezdte elvinni a vállalatot, és ez a folyamat a számokban is érezteti hatását. A Microsoft felhőalapú Azure üzleti szolgáltatásai és a Surface termékpaletta pedig kezdi újjáépíteni a cég hírnevét.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.