Írta:

ODG R9 szemüveg – Megérkezett a HoloLens riválisa?


p>A kiterjesztett valóság egyre komolyabb szereplővé válik a technológiai szektorban, ahol jelenleg a Microsoftnak sikerült az eddigi legnagyobb eredményeket elérnie a HoloLensszel.

Egyre bizonyosabb, hogy a kiterjesztett valóság szemüvegekre a jövőben óriási lesz a kereslet, mivel a VR-ral ellentétben ebben jóval több a potenciál. Éppen ezért nem csoda, hogy mostanában egyre több cég próbálkozik saját AR szemüveg kifejlesztésével.

Most az Osterhout Design Group készítette el R9 elnevezésű szemüvegét, amely a HoloLensnél sokkal kompaktabb, és tényleg nem sokkal nagyobb egy hagyományos szemüvegnél.

Az R9 szemüveg 1080 p-es felbontású, áttetsző holografikus kijelzőkkel van felszerelve, amelyek 50 fokos látómezővel rendelkeznek. A szemüveg Android operációs rendszert futtat, a meghajtásáról egy ARM processzor gondoskodik. A szenzorok hiánya miatt azonban hiányzik az a funkció, hogy az eszköz képes legyen a kézmozdulatokkal való vezérlésre.

A szemüveg működésileg elég meggyőző. A lenti videón te is megnézheted működés közben.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.