Írta:

Windows (top) 10 – Ezek voltak 2016 legjobb alkalmazásai


p>Ez 2016 legutolsó napja, ezért úgy gondoltuk, összeszedjük nektek, hogy mik voltak 2016 legjobb Windows 10-es alkalmazásai.

Akármennyire is kevés az applikáció a Windows Store-ban, és vannak hiányosságai a rendszernek, a Windows 10 így 2016-ra nagyon jóra sikeredett, és sok olyan alkalmazás van, amelyek nagy segítségünkre lehetnek a mindennapjainkban.

A legjobb tíz Windows 10-es app között szerepel üzleti, fotó- és üzenetküldő alkalmazás is.onenote

1. OneNote

A Microsoft mindig is nagyon odatette magát, ha az alkalmazásfejlesztésről volt szó, éppen ezért nem meglepő, hogy a cég saját platformjára is sok érdekes alkalmazást fejleszt.

A Microsoft OneNote nagyon hasznos lehet azoknak, akiknek sűrű a programjuk, és fontos, hogy lejegyzeteljék a napi teendőiket. A OneNote erre a célra tökéletes választás, hiszen a jegyzetelés mellett képeket is beszúrhatunk a jegyzetekbe, sőt rajzolhatunk rá, hanganyagot csatolhatunk a dokumentumokhoz, és még egyszerűbb matematikai képletek megoldásában is segít nekünk.

Természetesen a most elhangzottak csak nagy körvonalakban írják le a OneNote funkcionalitását. Aki még nem próbálta ki, az a Windows 10 rendszerre a lenti linkre kattintva töltheti le az alkalmazást.

A OneNote letöltése

blisk

2. Blisk

A Blisk egy olyan böngésző, amely megkönnyíti a fejlesztők életét, mivel a segítségével ellenőrizhetjük a webes fejlesztéseket. A böngésző legnagyobb előnye, hogy szinte minden képernyőméreten letesztelhetjük, hogy például egy tableten vagy telefonon hogyan jelenik meg a weboldalunk.

A weboldalak ezeken a virtuális képernyőkön teljes mértékben működőképesek, tehát úgy használhatjuk ott a weboldalt, ahogy a valóságban, például egy iPaden működne.

A Blisk letöltése

vectr

3. Vectr

Ha már a weboldalaknál tartunk, most nézzünk meg egy olyan alkalmazást, amely grafikai weboldal tervezésére fókuszál. A Vectr segítségével rendkívül felhasználóbarát módon hozhatjuk létre saját weboldalunk dizájnját.

Az alkalmazásban vektorgrafikus formában hozhatjuk létre saját alkotásunkat, ami ezután minden kijelzőképarányhoz jól igazodik. Ennek az alkalmazásnak a segítségével pont ezért rengeteg munkát és pénzt spórolhatunk meg magunknak, ráadásul nemcsak az átlagfelhasználóknak, hanem a profi szakembereknek is nagyon hasznos lehet.

Természetesen grafikai tervezésre azért vannak ennél sokkal professzionálisabb szoftverek is, mint például az Adobe Illustrator, Photoshop és Fireworks, de a Vectr nagyobb költségek nélkül kínál felhasználóbarát megoldásokat.

A Vectr letöltése

kodi

4. Kodi

Szeretnéd az összes filmet, zenét és sorozatot egy helyen tárolni? A Kodi megkönnyíti a dolgodat: csatlakozik a számítógépeden található médiatárhoz, és az összes fájlt, ami az otthoni hálózatra kötött számítógépeken és a NAS-meghajtókon található, összegyűjti, és az alkalmazás segítségével a tévén, a mobilon és minden eszközödön elérheted őket.

Az alkalmazás működése hasonlít a PLEX-re, de a Kodi mostanában elég népszerű lett, ezért találtuk fontosnak, hogy megemlítsük.

A Kodi letöltése

franz

5. Franz

A Franz egy nagyon érdekes alkalmazás, mivel egyedi módon összekapcsolja az összes közösségi üzenetküldő alkalmazást – például Messenger, WhatsApp, Skype, Slack stb. –, és egy helyen érhetjük el a beérkező üzeneteket.

Ez nagyon praktikus lehet azoknak, akik tényleg elég sok üzenetet váltanak, és erre több különböző szolgáltatást is igénybe vesznek. A Franzban külön fülecskéken érhetjük el a messengeres vagy whatsappos kontaktjainkat és azok üzeneteit, ami nagyon megkönnyítheti a dolgunkat, hiszen a PC-n nem kell az összes alkalmazást külön telepíteni és futtatni.

A Franz letöltése

forge

6. Forge

A Forge egy nagyszerű alkalmazás lehet a játékosok számára, mivel egy játék elindításával az alkalmazás automatikusan elindul, és segítségével készíthetünk videót, mozgóképeket, valamint a szerkesztési funkcióknak köszönhetően matricákat, egyedi hanganyagot és szöveget helyezhetünk el a videókra.

A Forge letöltése

instagram

7. Instagram

Az Instagram alkalmazást valószínűleg nem sok embernek kell bemutatni. Az app 2016-ban vált elérhetővé a Windows 10 Mobile platformra, és nemrég a Windows 10-es PC-k is megkapták, így most már az asztali számítógépeken és tableteken is megnézhetjük, hogy barátaink és követett oldalaink milyen izgalmas fotókat és videókat tesznek közzé.

Mivel az alkalmazást az iOS-es verzióról portolták át Windows 10-re, kisebb hibák egyelőre előfordulnak, így még nem tökéletes, de a Facebook folyamatosan fejleszti az alkalmazást.

Az Instagram letöltése

simplenote

8. Simplenote

A Simplenote egy nagyszerű cross-platform szövegszerkesztő alkalmazás, amellyel jegyzeteket készíthetünk, szöveget szerkeszthetünk, mindezt nagyon egyszerű módon.

Az app bal oldalán helyezkednek el a létrehozott dokumentumok, amelyek automatikusan elmentődnek a felhőbe, így minden eszközünkön elérhetjük az itt tárolt dokumentumainkat.

Mivel egy nagyon leegyszerűsített alkalmazásról van szó, semmilyen szerkesztési funkcióval nem találkozhatunk, így komolyabb munkálatokra a Microsoft Word ajánlottabb.

A Simplenote letöltése

9. Dopamine

Abban az esetben, ha még nem tértél át valamelyik zenei szolgáltatásra, érdemes zenelejátszóként kipróbálni a Dopamine alkalmazást, amely a számítógépen tárolt zenékhez fér hozzá, és képes kezelni a különböző zenei könyvtárakat is.

Az alkalmazás felhasználói felülete kiemelkedően szépre és letisztultra sikeredett, a színkombinációk miatt nekem először az Apple Music felépítését juttatta eszembe, ami egyáltalán nem baj.

A Dopamine kellő testreszabási lehetőséget kínál, például a világosról sötét témára is válthatunk, és változtathatjuk az ablak méretét.

A Dopamine letöltése

dominate

10. Polarr Photo Editor

Tény, hogy rengeteg képszerkesztő alkalmazás van jelenleg a Windows Store-ban, de a Polarr azok közé tartozik, amellyel rendszeresen foglalkoznak a fejlesztők, és mindig érdekes újdonságokat tesznek elérhetővé.

Igaz, a Polarr 20 dollárba kerül, de valóban remek képszerkesztési funkciókkal van felszerelve, amelyek között sok szűrő és fénybeállítás szerepel, plusz az elmentendő képek fájltípusát is változtathatjuk.

A Polarr letöltése

polarr

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.