Írta:

A Nissan és a BMW is beépíti Cortanát az autóiba


p>A Microsoft egyik nagy terve a jövőre nézve, hogy a Cortana digitális személyi asszisztenst minden eszközbe – és még a járművekbe is – beépítse.

A cég először az okostelefonokon tette elérhetővé Cortanát, majd nem sokkal később a Windows 10 is megkapta az asszisztenst. Nem olyan régen az is kiderült, hogy más okoseszközökbe, például hangszórókba, sőt még az autókba is el akarja juttatni.

Az idei CES rendezvényen először a Nissan lepett meg minket azzal, hogy a legújabb autójukban a Microsoft Cortana segít a tájékozódásban, mondja meg, hogy milyen az idő, bemondja a híreket, emlékeztetőket, és még sok más javaslatot tesz nekünk. Ez valóban nagyon hasznos lehet egy autónál, hiszen így nem kell a telefonunkhoz nyúlni, ha valami sürgős információra van szükségünk.

Másik nagy örömre ad okot, hogy a későbbiekben a BMW is beépíti Cortanát a járműveibe, bár arról egyelőre nem érkeztek adatok, hogy ez hány modellt érint.

A bejelentések után a Microsoft is megerősítette, hogy az év végéig már piacra kerülnek olyan járművek, amelyek támogatják a Cortana intelligens asszisztenst.

Ez a döntés egyébként nem is olyan meglepő. Mostanában olyan híreket lehet hallani, hogy egyre több szoftvergyártó cég készít saját autós rendszereket. Ilyen például az Apple is, akik a legújabb információk alapján már lemondtak a saját autógyártásról, és inkább a szoftveres részre koncentrálnak.

Jelenleg a Microsoft is ezt az üzleti útvonalat választotta, így a jövőben egyre több Cortana-alapú járművel találkozhatunk – de szerintem már a Windows 10-es autókra sem kell sokat várni.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.