Írta:

A Microsoft is felkerült a legtöbb szabadalommal rendelkező cégek listájára


p>Az IFI CLAIMS Patent Services szabadalmi cég összeállított egy listát, amelyen a 2016-os top 10 olyan cég látható, akik a legtöbb szabadalmat nyújtották be a tavalyi évben az USA-ban. A Microsoft ugyan nem az elsők között szerepelt, de a 8. hely is elég szép eredmény.

A Microsoft ezt a helyezést 2398 szabadalommal nyerte el 2016-ban. Fontos megjegyeznünk, hogy az elmúlt pár évben többször is bekerült a cég a top 5-ös listába. Reméljük, hogy ebben a Microsoft Research csoport stratégiai változtatásai nem játszottak és a jövőben sem játszanak szerepet, de ennek ellenére is nagyon szép eredményt ért el a cég.

A másik érdekesség, hogy az első helyezett a listán az IBM lett: összesen 8088 amerikai szabadalmat nyújtottak be – ez azt jelenti, hogy ha elosztjuk, napi 22 szabadalmat nyújtott be a cég. Ezzel az IBM a Samsungot a 2. helyre utasította, akik 2500 szabadalommal nyújtottak be kevesebbet.

Az IBM ezzel az eredménnyel az első olyan vállalat a világon, amely egy év alatt több mint 8000 amerikai szabadalmat regisztráltatott be.

Microsoft-Patents

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.