Írta:

Nuans NEO: Csalódtunk a Microsoftban


p>A Microsoft nemcsak saját magával és készülékeivel, hanem a partnereivel – azzal a kevéssel – is kiszúrt, hogy ennyire nem tudták tartani a lépést a konkurenciával, ami részben a Windows 10 Mobile rendszer hiányosságainak köszönhető.

Most egy interjúban a Neowin magazinnak a Nuans NEO telefon kitalálója fejezte ki csalódottságát a Microsofttal kapcsolatban. Trinity elmondása szerint a Nuans NEO telefon azért nem lett sikeres, mert az embereknek nem kell a Windows 10 Mobile rendszer. Pedig 2015-ben és 2016-ban is az ő telefonjukat tartották az egyik legegyedibb Windows Phone-nak a piacon.

A Nuans NEO egy igen egyedülálló Windows 10-es telefonként mutatkozott be a Kickstarteren, és a projekt valóban nagyon ígéretesnek tűnt, valamint a telefon is tényleg egyedi tervezésű termék lett.

A legnagyobb érdekessége a Nuans NEO-nak, hogy rengeteg kombinációjú hátlap készült hozzá a faborításútól kezdve a színes műanyagig. A dizájn érdekessége, hogy a telefon hátlapja két részből áll, és ezeket a részeket kedvünkre kombinálhatjuk a tetszésünknek megfelelő anyagú és textúrájú hátlapelemekkel.Nuans NEO-4

Miután a kitűzött 725 000 dollár helyett csak 142 368 dollárt sikerült összegyűjteni a készülékre, a fejlesztőcsapat úgy döntött, nem erőltetik tovább a projektet, mivel az embereknek már nem kell a Windows 10 Mobile.

„Azt hittük, hogy a Windows Phone a Windows 10 Mobile-nak köszönhetően népszerűbb lesz, mint valaha, ezért is hoztuk létre a Nuans NEO telefont, amely teljesen más tervezésű, mint a jól ismert iPhone és Galaxy készülékek.

A Microsoft – miután kijelentette, hogy végez a Lumia szériával – 2017-ben a legtöbb figyelmet mobilos téren az OEM partnereknek szenteli, mivel ők maguk 2017 végéig nem állnak elő új készülékkel.

Ennek ellenére a Nuans NEO-nak nem sikerült elérnie a célját, 2017-ben pedig várhatóan még tovább fog csökkenni a Windows Phone népszerűsége. A fordulópont a 2017 végén megjelenő új Microsoft csúcskészülék lesz, ami majd 2018-ban gyakorolhat kedvező hatást a piacra.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.