Írta:

Viki – A Nokia dolgozik a Cortana vetélytársán


p>Tegnap a HMD Global bejelentette a legújabb Nokia márkajelzéssel ellátott készülékét, amely egy átlagos középkategóriás androidos telefonnak számít – kivéve, hogy a készüléket már nem a Nokia, hanem a HMD Global cég gyártja.

A most érkezett legújabb információk alapján a Nokia nemcsak a mobilpiacra tért vissza, hanem dolgozik egy, a Microsoft Cortanához és az Apple Sirihez hasonló digitális személyi asszisztensen is, amit Vikinek fognak elnevezni. A cég az Európai Unióban védette le a digitális személyi asszisztenst, amit a Nokia androidos okostelefonokra fejleszt.

A védjegy leírása megerősíti, hogy a Viki egy olyan digitális „chat- és hangalapú interfész” lesz, amely azonos tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a Microsoft Cortana. Arról egyelőre nincs adat, hogy a Viki milyen más asszisztensekkel akar versenyezni, illetve hogy lesz-e olyan képessége, amit az Apple, a Google vagy a Microsoft megoldásai nem biztosítanak.

A másik fontos dolog, hogy a Viki valószínűleg a Microsoft Bing keresőjét használja majd, mivel a Google eddig sem volt hajlandó együttműködni más cégekkel, hogy a keresőt beépíthessék más digitális asszisztensbe.

Mi kíváncsian várjuk, hogy a Nokia mikor mutatja be a Viki digitális személyi asszisztenst, és reméljük, hogy valami egyedi, eddig még nem látott fejlesztést is tartogat a cég számunkra.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.