Írta:

Megérkezett a Windows 10 15002 – Itt vannak a Cortana-újdonságok


p>A Microsoft hivatalosan is kiadta a gyors körös insidereknek a Windows 10 15002-es buildjét, amely tartogat számunkra néhány hasznos fejlesztést és sok-sok optimalizációt.

A 15002-es build pár nappal ezelőtt szivárgott ki az interneten, ami a jelek szerint nem tartogatott sok újdonságot a felhasználóknak, de a hivatalos verziónál már találkozhatunk érdekes fejlesztésekkel. Ezek a Cortana digitális személyi asszisztenst érintik leginkább.

Cortana-fejlesztések

A Cortana jobban kezeli az applikációspecifikus parancsokat

Sok olyan alkalmazás létezik, amelynél a Cortana képes különböző parancsokat teljesíteni. Például megkeresi a közeli rádióállomásokat, elindít egy zenét vagy lejátszási listát, esetleg filmet, vagy rákeres nekünk egy receptre, de igazából még rengeteg alkalmazásnál kihasználhatjuk a Cortana előnyeit.

Azok az alkalmazások, amelyek támogatják a Cortanát, most buborékjavaslatokat fognak adni arról, hogy milyen utasításokat hajthatunk végre velük a Cortanán keresztül. Ha rákattintunk egy adott javaslatra, az alkalmazás elindul, és példaként végre is hajtja a parancsot. Ha pedig már ismerjük a parancsot, csak hívjuk Cortanát, és már mondhatjuk is neki a kívánt utasítást.

A Windows Store-ban lehetőségünk van arra, hogy megtekintsük azoknak az alkalmazásoknak a listáját, amelyek támogatják a Cortanát. Ezt a Better with Cortana résznél érhetjük el. Miután letöltöttünk egy appot, legalább egyszer el kell indítanunk, majd kicsit várni, hogy kezelni tudja a Cortana-utasításokat.

Ismétlődő emlékeztetők

A Microsoft több olyan kérést is kapott, hogy a Cortana-emlékeztetők ne csak egy egyszeri időpontban működjenek, és utána törlődjenek, hanem legyen lehetőség ismétlődő emlékeztetők beállítására is. Most a Microsoft eleget tett a kérésnek: a legújabb Windows 10 buildben már elérhetők az ismétlődő Cortana-emlékeztetők.

Variálható billentyűkombináció

Eddig a WIN+C gombok megnyomásával aktiválhattuk Cortanát, ez az alapértelmezett parancs most megváltoztatható lesz. A Cortana beállításaiban a billentyűkombinációknál beállíthatjuk, hogy a WIN+Shift+C variációkkal csalogassuk elő a Microsoft hangalapú asszisztensét.

cortana_windows 10_windowsbox2

Kisegítő fejlesztések

A Microsoft dolgozik egy olyan képernyőn, amivel a Windows első indításakor személyre szabhatjuk a rendszert. Ezen a képernyőn könnyen és egyszerűen beállíthatod, hogy szükséged van-e a Cortana asszisztensre. Közben minden fontos információt elolvashatunk arról, hogy mire is jó a Cortana, így tényleg könnyen eldönthetjük, hogy nekünk szükségünk van-e rá.

new-oobe

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.