Írta:

Windows 10 15002 build – Ilyen újdonságokat kapott a Microsoft Edge


p>A mai napon már beszámoltunk arról, hogy a Cortana milyen fejlesztéseket kapott a Windows 10 15002-es insider verziójában. Most pedig nézzük, mi a helyzet a Microsoft Edge böngészővel.

Tab előnézeti sáv: A böngészés során, ha sok lap van megnyitva, könnyen elveszthetjük a fonalat, hogy melyik lap milyen weboldalt is tartalmaz. Erre a Microsoft egy nagyon ötletes fejlesztést talált ki az Edge böngészőnél: egy lefelé mutató ikonra kattintva előugrik egy sáv, amely mutatja, hogy a böngészőben jelenleg milyen weboldalak vannak megnyitva.

Félreállítható lapok: A Microsoft következő újítása is a sok megnyitott lap problémáját orvosolja. Az Edge böngészőben most egy gomb segítségével az összes megnyitott lapot félretolhatjuk, és egy tiszta lap tárul elénk. Munka közben természetesen könnyedén újra előhívhatjuk a félrerakott lapokat, ami nagyon hasznos, mivel így nem vesznek el a korábban megnyitott weboldalak.

Microsoft Edge és a Jump List: A Microsoft Edge böngészőnél most a tálcán elhelyezkedő ikonnál, ha jobb egérgombbal kattintunk, már a Jump Listből is elérhetjük a privát böngészés funkciót.

edge-jumplist

Component UI: Ez egy új UWP-architektúra, amit a Microsoft Edge kapott. Ennek köszönhetően javult a stabilitás, és a böngésző gyorsabban jeleníti meg a weboldalak tartalmát.

Engedélyezőablak: A Microsoft Edge mostantól alapértelmezett esetben blokkolja a flashtartalmakat, de ha mi úgy döntünk, hogy mégis meg szeretnénk nyitni egy ilyet, van lehetőség az engedélyezésre, amit most ilyen esetekben egy felugró ablaknál kell engedélyeznünk.

FlashUX

Webkifizetések: A Microsoft Edge egyik nagy újdonsága a webkifizetés lesz. Ennek a fizetési API-nak a segítségével a felhasználók a webhelyeken a Microsoft Edge böngészőn keresztül tudnak fizetni a Wallet alkalmazással, ami sokkal praktikusabbá teszi a fizetést. Az elején valószínűleg még elég korlátozott számú weboldalnál lehet majd alkalmazni a Microsoft Wallet-es fizetést.

walletui

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.