Írta:

A Windows 10 automatikusan kijelentkezik, ha nem vagyunk a gépnél


p>A Microsoft egy olyan új Windows 10-es funkció bevezetésén dolgozik, ami észleli, ha elmozdulunk az eszközünk elől, és automatikusan lezárja azt.

Tegnap számoltunk be nektek arról, hogy kiszivárgott a Windows 10 15002-es insider verziója, ami már – mint utólag kiderült – tartalmazza ezt a nagyszerű funkciót. Az úgynevezett dinamikus zárat a Windows 10 bejelentkezési beállításainál tudjuk bekapcsolni, ami érzékeli, ha már nem tartózkodunk a számítógép előtt, és automatikusan lezárja azt.

A dinamikus zár, úgy tűnik, hogy csak a Windows Hello-kompatibilis kameráknál lesz működőképes, de a Windows Central beszámolói alapján a Microsoft már dolgozik egy olyan „Windows Goodbye” funkción, amely a hagyományos kameráknál is működik.

A Windows 10 és a korábbi Windows-verziók nem voltak képesek az ilyesfajta automatikus zárolási opcióra, de a funkció nagyon hasznosnak tűnik, így várjuk, hogy az insiderek is megkapják végre az új buildet.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ha nem tartozol még állandó olvasóink közzé, akkor a “Regisztráció” gombra kattintva tudod ezt pótolni, és mindössze pár kattintásba kerül.