Írta: Sanyi
2017.01.09.

Graalphone: az első 3 az 1-ben eszköz

Az egyik legfurcsább látnivaló, amit az idei CES-en kiállítottak, a Graalphone koncepciókészülék volt. Egy francia cég tervezte, és az érdekessége abban rejlik, hogy egy notebookot, egy tabletet és egy telefont próbál kiváltani egyszerre.

Az eszköz felépítése nagyon egyedi, mivel összecsukott állapotban egy Windows 10-es tabletként használható, de a képernyőt felcsúsztatva előugrik a billentyűzet, ami által egy notebookszerű élményt kapunk. A legérdekesebb dolog viszont az, hogy a készülék oldalából egy különálló androidos telefont is előhúzhatunk, ami nagy különlegességeket nem rejt magában, csak annyit, hogy csatlakoztathatjuk a készülékhez.

A Graalphone telefon egy 5 hüvelykes Full HD-s képernyővel, Qualcomm Octa-core processzorral, 8 GB memóriával és 256 GB-os tárolóval érkezik, míg a tablet/notebook rész egy 7 hüvelykes Full HD-s képernyővel, Intel Atom processzorral és teljes értékű billentyűzettel, valamint optikai zoomos kamerával és Xenon vakuval rendelkezik. Az akkumulátor 3000 mAh-s lesz.

Mivel a készülék egyelőre csak koncepció, a megjelenés 2017 végéig vagy 2018 elejéig várat magára, és 800-1000 dolláros áron juthatunk majd hozzá.

A koncepció egyébként ígéretesnek látszik, de a termék szerintem kicsit otromba kinézetű, és nem igazán tudom, hogy ki lehet az, akinek tényleg szüksége van egy ilyen eszközre.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólást csak tagok írhatnak!

Ha nem tartozol még állandó olvasóinkhoz, akkor kérlek regisztrálj, és élvezd ki a regisztrált felhasználóknak nyújtott előnyöket. A regisztráció mindössze 1 percet vesz igénybe.

    zeno 2017-01-09 / 23:51

    a Sony az akkori technikákat igyekezett ötvözni kétszer is különböző kategóriákban UX-50 néven

    https://www.cnet.com/products/sony-vaio-ux/specs/
    http://www.digitaltrends.com/cell-phone-reviews/sony-clie-peg-ux50-review/

    aztán mindenki a maga haza táján differenciálta a termékpalettát, és az all-in mobil eszközök elsüllyedtek a piac logikája elleni harcban.